Üst düzey bir ekonomist, liderlerin ekonomilerin toparlanmasına yardımcı olabileceği 3 yolu

Üst düzey bir ekonomist, liderlerin ekonomilerin toparlanmasına yardımcı olabileceği 3 yolu

OECD Genel Sekreteri Angel Gurría

  • OECD Genel Sekreteri Angel Gurría, Dünya Ekonomik Forumu Büyük Sıfırlama Diyaloğu’nda örgütün en son ekonomik görünümünü tartıştı.
  • Desteğin çok erken kaldırılmasına ve tedarik zincirlerinin kısaltılmasına karşı uyarıda bulundu.
  • İşçileri yeniden öldürme ihtiyacını da vurguladı.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’ne (OECD) göre, küresel ekonomi iki yıl daha salgın öncesi seviyelere dönmeyecek .

Örgütü oluşturan 37 gelişmiş ülkenin ekonomileri, COVID-19’un etkisiyle Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında eşi benzeri görülmemiş bir şekilde% 9,8 küçüldü.

Ve iyileşmeye giden yol oldukça belirsizdir ve ikinci bir enfeksiyon dalgasına karşı savunmasızdır.

İkinci bir dalgadan kaçınılması halinde küresel ekonomik faaliyetin 2020’de genel olarak% 6 küçülmesi bekleniyor, ancak bu, yıl sonundan önce olursa% 7,6’lık daha keskin bir düşüş olabilir.

Dünya GSYİH daralması durgunluk OECD

Pek çok hükümetin getirdiği tecrit tedbirleri virüsün yayılmasını yavaşlatmayı başardıysa da, ticari faaliyetlerini de sınırladılar ve dünya ekonomilerinin sağlığı üzerinde çok ağır bir etki yarattılar.

OECD Genel Sekreteri Angel Gurría, küresel ekonominin toparlanmasına nasıl yardımcı olacağına dair düşüncelerini paylaşmak için Dünya Ekonomik Forumu’nun Küresel Sıfırlama Girişimi’nin bir parçası olan Büyük Diyalog Dizisine katıldı .

1. İnsanları mümkün olduğunca uzun süre desteklemeye devam edin

Özel sektöre ücret ödemekten derin mali teşviklere kadar birçok hükümet, ekonomiyi korumak için hızlı ve kararlı bir şekilde hareket etti.

Gurría, bu desteği vaktinden önce geri çekmemenin önemli olduğunu söyledi ve bu daha önce yapıldığında olumsuz etkinin altını çizdi.

“2008 / 9’da yaptığımız büyük hatayı hatırlıyor musunuz? Uyarıcıyı çok hızlı geri çektik. Çok hızlı kemer sıkma sürecine girdik. Ve bundan sonra dünya ekonomisinin iki gerilemesine daha çok girdik çünkü çok hızlıydık. Yapmalıyız. Bu sefer aynı hatayı yapmayın “diye uyardı.

Ayrıca, insanların hayatlarını veya geçim kaynaklarını korumaya öncelik verip vermemeye karar vermenin “yanlış bir ikilem” olduğunu söyledi.

Virüsü kontrol altına almak için büyük yatırım yapmak gerekiyor. Ve bunu yapmazsak ekonomik maliyet daha da artacak, diye açıkladı.

2. En savunmasız işçileri yeniden öldürmek

İkinci çeyrekte İspanya’da% 19’a, ABD’de% 17,5’e ve OECD üye ülkeleri arasında ortalama% 11,4’e yükselen işsizlikte şimdiden büyük bir artış yaşandı.

işsizlik OECD ekonomisi

Gurría, en düşük vasıflı işçilerin en savunmasız olduğunu ve iş piyasasıyla bağlantılarını daha kalıcı olarak kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabileceğini söyledi.

“Bunun çok ciddi bir sonucu olacak çünkü beceri açısından yetişmeleri daha zor olacak” diye uyardı.

Yetkili, yeniden öldürme sorunu yeterince çözülmediği takdirde, sokaklarda hoşnutsuzluğa yol açabileceğini ve siyasi baskıyı artırabileceğini de sözlerine ekledi.

3. Küresel değer zincirlerini kısaltmayın

Küresel tedarik zincirleri, özellikle acil PPE tedarikine ihtiyaç duyulduğunda, Çin’deki koronavirüs salgınına karşı savunmasızdı.

Ancak Gurría, daha fazla üretimin nihai pazara daha yakın sonuçlanmasına veya genel olarak uluslararası ticaretin azalmasına yol açacak eyleme karşı uyarıda bulundu.

“Değer zincirlerini kısaltmayın. Değer zincirlerini çeşitlendirin – çünkü aksi takdirde baştan sona daha az verimlilik elde etme tehlikesiyle karşı karşıya kalırız,” diye uyardı ve küresel ticaretin küresel ekonomik iyileşme için önemini vurguladı.